Graverade skyltar

Graverade skyltar

Vi tillverkar allt från dörrskyltar, namnskyltar, företagsskyltar, maskinskyltar, CE-skyltar och alla typer av märkskyltar (t.ex. nummerskyltar, elskyltar, VVS-skyltar).Vi gör även gravskyltar och skyltar till askgravplatser och minneslundar. Om skyltarna kommer att utsättas för påfrestningar i den miljö de används så kan skyltarna tillverkas av aluminium, rostfritt, syrafast eller av en speciell plast, vilket gör skyltarna extremt motståndskraftiga och hållbara.

Oftast graverar vi skyltar med roterande fräs vid tillverkning av skyltar i metaller, som aluminium och mässing eller när färgfyllning önskas. Djupgraverade skyltar får ett lite exklusivare utseende.

Vanligast är skyltar graverade i två-skikts plastlaminat. De kan fås i flera färgkombinationer. Skyltarna kan fås med självhäftande baksida eller med hål för enkel uppsättning.
Plastskyltar kan fås i olika tjocklek, 1,5 mm är standard men det finns även i 0,6 mm och 3,2 mm tjocklek.
Vi graverar också tvådimensionella gjutmallar i plexiglas, mässing eller aluminium.

En skylt skall fungera i sitt sammanhang och vara anpassad till verksamhetens behov och miljö.

Gravyr är en gammal konst som i dag oftast utförs av avancerade datorstyrda gravyrmaskiner. Att gravera är ett beständigt sätt att märka eller förfina föremål samt tillverka vackra skyltar som skiljer sig från mängden.